Ichthusschool
Snijdelwijklaan 4b
2771 SX Boskoop
T. 0172 - 214505
E. info@ichthusbos.nl
Nieuws uit groep 0/1

Welkom in groep 0/1

Dierenwinkel

Deze weken is het thema "dieren" en daarna werken we toe naar het schoolreisje.
De kinderen mogen een dieren knuffel mee naar school nemen en hiermee mogen ze spelen in de dierenwinkel hoek.Kanjertraining

De week van 14 mei t/m 18 mei werken we over de kanjertraining! Er wordt verteld uit het
kanjerboek met de titel "Max en het dorp" en hierbij worden de verschillende dieren/karakters met de kinderen besproken.  We doen oefeningen/spelletjes met de kinderen die hierbij passen.
Ook is elk kind een huisje aan het maken van papier van de "pest"vogel (zwarte pet), aap (rode pet), konijntje (gele pet) of de kanjertijger (witte pet).Moederdag

De kinderen van onze groep hebben heel erg hun best gedaan voor hun moeder, maar nu is de juf vergeten de werkjes mee te geven! Lieve moeders, jullie presentje komt er aan, alleen een dag later, door deze domme juf.
Een hele fijne vakantie ook namens juf Sylvia.

juf Mary

Lente!

In de klas is het thema "lente" in volle gang.  Er zijn al bloemen gevouwen en hyacinten gemaakt van een wc rol. Vandaag hebben de kinderen bloemen geverfd. Zie hieronder het mooie resultaat!
Op weg naar Pasen!

De komende dagen werken we in de klas toe naar het Paasfeest. We zingen gezellig de liedjes van de Paasliturgie en knutselen over het thema Pasen.  We hebben allemaal al een mooi ei uitgeknipt en versierd met wasco krijtjes en papier.  Ook zijn er speelgoed eieren en kuikentjes in de klas om mee te spelen.


Winter

Mutsen, sjaals, wanten en vogelhuisjes zijn er al geknutseld door de kinderen in de klas.
Ook in de poppenhoek is het leuk om je te verkleden omdat het winter is.Kanjertraining!

Na een fijne kerstvakantie zijn we op school weer enthousiast begonnen in de klas.  Deze week besteden we extra aandacht aan de kanjertraining. De kinderen hebben geleerd hoe ze een stoere kanjertijger kunnen zijn maar ook bijvoorbeeld een bange tijger uitgebeeld.
Volgende week staat het thema: "winter" centraal!
Kerst!

De klas is gezellig in kerstsfeer door de kleurrijke kerstboom en de gezellige lichtjes. De kinderen werken ook hard om de klas nog sfeervoller aan te kleden! Er zijn al kerstbomen gevouwen en kerstballen versierd met glitters!
Donderdag 21 december is er om 17.00 uur een kerstmusical in de Zijdekerk, komt u ook kijken?
Sinterklaas is weer in Nederland aangekomen en met dit thema werken we nu ook in de klas. 
De kinderen mochten hun schoen zetten bij de schoorsteen en dit was best wel spannend.  Gelukkig was Sinterklaas ook bij de Ichthusschool gekomen om de schoentjes te vullen!
Ook zijn we begonnen met een mooie Sinterklaas muts te knutselen!


De herfstvakantie is weer voorbij en daarom zijn we nu gestart met het thema "herfst" in de klas.
We praten in de kring over wat er allemaal bij de herfst hoort. De kinderen mogen ook herfstdieren/knuffels van thuis meenemen. Ook mooie herfstbladeren, kastanjes, dennenappels, beukennootjes etc. zijn van harte welkom voor de "herfst" tafel.
De kinderen hebben al een mooie herfstboom geverfd. Ze mochten hun eigen hand bruin verven en stempelen en dit voelde wel een beetje koud aan. De bladeren zijn met de vingers in mooie herfstkleuren gestempeld. De resultaten hangen gezellig in de klas!
In de klas zijn we nu bezig met het Kinderboekenweek thema. We werken over het prentenboek:  Wat hoor ik toch?
Dit boek gaat over een kleine muis die niet in slaap kan vallen. Kleine muis is bang omdat hij allerlei vreemde geluiden hoort. Hij wil graag bij grote muis in bed kruipen. De kinderen hebben al een muis gekleid en ook een muis geverfd en geknutseld van papier. Natuurlijk is er ook tijd om te spelen!

Hopelijk heeft iedereen een goede vakantie gehad.
De juffen ook en hebben er in iedergeval zin in, om met de kinderen, vanaf 3,5 jaar, een goede start op school te maken.
De klas is gezellig ingericht en alles staat klaar!

In deze groep zijn we met name bezig met wennen aan elkaar en het 'schoolse' leven, de regels in de klas en vooral lekker spelen
.


Leerkrachten:
maandag en dinsdag:                        juf Sylvia - sylvia.suringa@ichthusbos.nl 
(is eerst nog met zwangerschapsverlof)
woensdag, donderdag en vrijdag:  juf Mary -
mary.van.adrichem@ichthusbos.nl