Ichthusschool
Snijdelwijklaan 4b
2771 SX Boskoop
T. 0172 - 214505
E. info@ichthusbos.nl

Groep 5a

 Nieuws uit groep 5a

Praktische informatie:
 

    18-22  juni 25-29 juni 2-6 juli 9-13 juli
Maandag   Signaaldictee woordpakket 10

Gym

Controledictee woordpakket 10

Gym
 
Gym
 
Gym
 
Dinsdag   Cito rekenen
 
Cito spelling
 
   
Woensdag   Cito rekenen
 
Cito spelling
 
Juffendag 
 
 
Donderdag   Schoolreisje naar Drievliet 
 
Gym
 
Gym

 
Gym
Vrijdag         Laatste schooldag


Klik hier voor de woordpakketten van spelling.

Leerkracht hele week: juf Sanne - sanne.van.t.wout@ichthusbos.nl 

Tafeldiploma

De eerste twee tafeldiploma 's zijn gehaald! Knap gedaan Mohamed en Amira! Er zullen de komende tijd veel kinderen volgen!
PaasontbijtMoestuintjes
Sint op school


Op 5 december kwamen Sint en Piet bij ons in de klas langs. Ze hadden lekkere kruidnoten en leuke cadeautjes voor ons meegebracht! Toen Sint en Piet weer weg waren hebben we samen met groep 3 en groep 4A spelletjes gespeeld, kruidnoten gebakken, een filmpje gekeken en geknutseld. Het was een enorm leuke dag!

Pietengym


Op 30 november hebben wij het pietenparcours  afgelegd in het gymlokaal. Als echte pieten hebben wij over daken geklommen, pakjes in de schoorsteen gegooid, in het schommelschip gezeten, enzovoorts. Het was een hele tocht, maar we hebben allemaal ons diploma gehaald!Selfie met Sint en Piet
Herfstwandeling:


Dinsdag 14 november hebben we met groep 4 een herfstwandeling gemaakt door het Gouwebos. De kinderen moesten allerlei herfstspullen verzamelen in hun eierdoos. Daarnaast hebben we ook prachtige paddenstoelen gezien. Het was erg leerzaam en gezellig.

  


Bibliotheek

Dinsdag 3 oktober kwam juf Marion van de bibliotheek bij ons in de klas. Ze heeft ons uitleg gegeven over hoe we een boek in de bibliotheek kunnen zoeken. Op ieder boek is op de zijkant een plaatje geplakt met letters er boven. De letters zijn de beginletters van de achternaam van de schrijver. Het plaatje geeft het genre aan. Zie het plaatje hieronder. Je bekijkt de voorkant van een boek en leest op de achterkant waar het boek over gaat. Om te kijken of het boek niet  te moeilijk voor je is, gebruik je de 5 vingers regel. Je leest een bladzijde uit het boek, bij ieder woord dat je niet kent steek je een vinger op. Heb je na het lezen van de bladzijde vier of vijf vingers opgestoken, dan is het boek te moeilijk voor je en kun je beter een ander boek kiezen. We gaan dit dinsdag proberen!


  


Welkom in groep 4! Inmiddels is het schooljaar al een aantal weken bezig. Het is erg gezellig en we werken hard! We hebben al veel geleerd tijdens de verschillende vakken. Kinderboekenweek

Op dit moment zijn we druk bezig met de kinderboekenweek. Het thema van die jaar is: 'Ben niet bang'. We lezen het spannende boek 'Opa 's griezelige gasten' en hebben al van alles geknutseld rondom dit boek. Deze week hebben we bijvoorbeeld gewerkt met papier maché. Het was een kliederbende in de klas, maar wat hebben we gelachen!  Verder verklap ik nog even niets, want u kunt alles zien op de projectavond op woensdag 11 oktober.Lekker lezen:


Het lezen willen we graag nog leuker maken dan het al is. Daarom gebruiken we de leesmeters en hebben we één keer per week 'lekker lezen'.
Hoe dat er aan toe gaat?
Het is een beetje gek om te zien, maar iedereen zit op zijn of haar zelf gekozen plek.. Zelfs het bureau van de juf is dan bezet.