Ichthusschool
Snijdelwijklaan 4b
2771 SX Boskoop
T. 0172 - 214505
E. info@ichthusbos.nl

Groep 5b

 Nieuws uit groep 5b

We doen weer mee met de week van de Pauzehap: op woensdag, donderdag en vrijdag krijgen de kinderen een verantwoorde pauzehap aangeboden.


Natuurles 
Volgende week vrijdagmiddag op 14 september gaan we voor een natuurles in de middag naar buiten om op zoek te gaan naar bodemdiertjes. We gaan bij een sloot dichtbij school onderzoeken welke bodemdieren daar leven. Het zou fijn zijn als iedereen de volgende benodigdheden mee kan nemen: een schep, een emmer, schepnet en een bakje. 

Rekenles
Met rekenen zijn we bezig  met verschillende meetkundige vormen. Deze meetkundige vormen zijn een rechthoek, vierkant, ruit, zeshoek en een cirkel. Eerst hebben wij gepraat over welke vormen wij terug zien in de klas. We zien dat een klok op een cirkel lijkt, het plafond vierkante platen heeft en de tafel op een rechthoek lijkt. Wat goed dat iedereen dat kan herkennen! De opdrachten worden in de klas gemaakt en om dit ook buiten vorm te geven hebben de leerlingen buiten op het plein deze vormen getekend. De zeshoek was even lastig, maar we zijn zowel binnen als buiten bezig geweest met de verschillende vormen.De eerste schoolweek is voorbij en we zijn weer met veel plezier gestart in de tweede week. We hebben er weer zin in!
Oudervertelgesprekken
Deze worden  dinsdagavond 11 september gehouden. Heeft u zich nog niet ingeschreven doe dat dan nog even of maak een afspraak voor een andere datum.

Samenwerken
We zijn  weer begonnen met de eerste week van school. Tijdens deze eerste week hebben de leerlingen uit groep 5b hun eerste gymles gehad. Deze gymles staat in het teken van samenwerken. De leerlingen hebben in groepjes samen een parcours afgelegd. Wat heeft iedereen dat goed gedaan!
Gymlessen
Op maandag en woensdag zijn de gymlessen. Denk eraan of de gymschoenen nog wel passen. Op woensdag 29 augustus is de eerste gymles. Het zou fijn zijn als iedereen deze eerste les meteen al passende schoenen en gymkleding bij zich heeft.

Welkom in groep 5b
De vakantie is weer voorbij en wat is het omgevlogen. Wij hopen dat iedereen een heel fijne vakantie heeft gehad en weer helemaal klaar is voor het nieuwe jaar.
 Welkom in groep 5b.WOORD VAN DE DAG
fatsoen, fixeren, salontafel, bungalow, welvaart,
dynamo, trouwe klant, labyrint, met de pot mee eten, componist,
nomaden, ongedierte, staking, oordeel, vraagstuk,
afkeer, hongersnood, bedstee, slaapverwekkend, trendy,
plagiaat, archeoloog, rodeo, realiteit, dorst lessen/ honger stillen,
aanvang, vliering, mitella, torpedo, schateren,
portret, aroma, continu, ongedeerd, smart, 

Klik hier voor de woordpakketten van spelling.


Praktische informatie:
Leerkrachten:

Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdagochtend       Juf Renée    renee.bosch@ichthusbos.nl
Woensdag en vrijdagmiddag                                                   Juf Daniëlla   daniella.van.zutphen@ichthusbos.nl