Ichthusschool
Snijdelwijklaan 4b
2771 SX Boskoop
T. 0172 - 214505
E. info@ichthusbos.nl

Groep 5b

 Nieuws uit groep 5b
De rapporten mogen weer mee terug naar school deze week.
Op vrijdag 2 november zijn we met de hele klas een dag in het Bentwoud geweest. We vertrokken om 8:45 uur naar de parkeerplaats van het Bentwoud waar we door de natuurgids werden opgewacht. We hebben een heleboel gezien en geleerd over de herfst. Wat zijn er veel verschillende soorten paddenstoelen! Behalve paddenstoelen mochten we ook op zoek naar andere bijzondere dingen ; blaadjes in allerlei kleuren, schimmels, nootjes, braakballen van uilen etc. Gelukkig boften we met het weer: de zon scheen de hele dag. Tussendoor hebben we met z'n allen gezellig geluncht in het bos en spelletjes gedaan. We speelden verstoppertje in het riet, maakten een schilderij met spulletjes uit de natuur en we bouwen een hut van takken. Het was een geweldig leerzame dag! We hebben er ook erg van genoten! Heel hartelijk dank voor het rijden ouders van Ted, Jari, Tess, Luuk, Lotta en Paul!

 

  

 
We doen weer mee met de week van de Pauzehap: op woensdag 26 sept, donderdag 27 sept en vrijdag 28 sept krijgen de kinderen een verantwoorde pauzehap aangeboden.


Natuurles 
Op een vrijdagmiddag zijn we opzoek geweest naar bodemdiertjes. Met schepnetten, emmers, bakjes  en scheppen zijn we op pad gegaan om zoveel mogelijk diertjes te zoeken die in de sloot leven.  We zijn waterslakken, waterkevers, bloedzuigers, wormen en kikkers tegen gekomen. Het was een leuke zoektocht en wij hebben genoten van deze middag. 
 


Rekenles
Met rekenen zijn we bezig  met verschillende meetkundige vormen. Deze meetkundige vormen zijn een rechthoek, vierkant, ruit, zeshoek en een cirkel. Eerst hebben wij gepraat over welke vormen wij terug zien in de klas. We zien dat een klok op een cirkel lijkt, het plafond vierkante platen heeft en de tafel op een rechthoek lijkt. Wat goed dat iedereen dat kan herkennen! De opdrachten worden in de klas gemaakt en om dit ook buiten vorm te geven hebben de leerlingen buiten op het plein deze vormen getekend. De zeshoek was even lastig, maar we zijn zowel binnen als buiten bezig geweest met de verschillende vormen.


De eerste schoolweek is voorbij en we zijn weer met veel plezier gestart in de tweede week. We hebben er weer zin in!

 

Samenwerken
We zijn  weer begonnen met de eerste week van school. Tijdens deze eerste week hebben de leerlingen uit groep 5b hun eerste gymles gehad. Deze gymles staat in het teken van samenwerken. De leerlingen hebben in groepjes samen een parcours afgelegd. Wat heeft iedereen dat goed gedaan!Gymlessen
Op maandag en woensdag zijn de gymlessen. Denk eraan of de gymschoenen nog wel passen. Op woensdag 29 augustus is de eerste gymles. Het zou fijn zijn als iedereen deze eerste les meteen al passende schoenen en gymkleding bij zich heeft.

Welkom in groep 5b
De vakantie is weer voorbij en wat is het omgevlogen. Wij hopen dat iedereen een heel fijne vakantie heeft gehad en weer helemaal klaar is voor het nieuwe jaar.
 Welkom in groep 5b.


WOORD VAN DE DAG
fatsoen, fixeren, salontafel, bungalow, welvaart,
dynamo, trouwe klant, labyrint, met de pot mee eten, componist,
nomaden, ongedierte, staking, oordeel, vraagstuk,
afkeer, hongersnood, bedstee, slaapverwekkend, trendy,
plagiaat, archeoloog, rodeo, realiteit, dorst lessen/ honger stillen,
aanvang, vliering, mitella, torpedo, schateren,
portret, aroma, continu, ongedeerd, smart,

dynamo, memo, slenteren, viaduct, waterpas,
voegwoorden, voorzetsels, tegengestelde, marcheren, contributie, 

Klik hier voor de woordpakketten van spelling.


Praktische informatie:
Leerkrachten:

Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdagochtend       Juf Renée    renee.bosch@ichthusbos.nl
Woensdag en vrijdagmiddag                                                   Juf Daniëlla   daniella.van.zutphen@ichthusbos.nl