Ichthusschool
Snijdelwijklaan 4b
2771 SX Boskoop
T. 0172 - 214505
E. info@ichthusbos.nl

Groep 5b

 Nieuws uit groep 5
                                                                                                                    

Het was weer tijd om de bakkunsten te laten zien en dit keer was groep 5b aan de beurt. Wat had iedereen daar zin in! De kinderen hielpen allemaal met het voorbereiden van het eten met als resultaat dat er overheerlijke appelflappen en kaasbroodjes zijn gemaakt. In de pauze was het dan ook tijd om te smikkelen en dat smaakte goed. De juffen bedanken de ouders voor het helpen.

 


Tennis
Tijdens de gymles van maandag zijn we naar de tennisbanen gelopen om daar les te krijgen.
Gelukkig hadden we droog weer, het waaide wel hard waardoor de ballen het soms moeilijk hadden...
We begonnen eerst met een warming-up spelletje.  Daarna leerden we hoe we met een racket de bal over het net moesten slaan. In tweetallen oefenden we ook wie de bal het langst in het spel kon houden. Tenslotte speelden we een wedstrijdje. Het was een erg leuke tennisles! Bedankt meesters van de TVB voor deze les.
 
 
Elk kind heeft een leeg en schoon margarinekuipje nodig, inhoud 500 gr, vanaf maandag 25 mrt meenemen svp.


We hebben met de hele klas prachtige ELFJES gemaakt! Hieronder een paar voorbeelden:
 
Circus
Clown goochelen
Trucjes acrobaat ballen
Tent mensen publiek lachen
Applaus

door Hafsa 
 
Schilderij
Oud Kostbaar
Museum verf kwasten
Ezel doek mooi Rembrandt
Kunst

door Luuk

Giraf
Mijn lievelingsdier
Mooie lange nek
Schattig mooi en lief
Prachtig

door Tess
 
Kunst
Muziek maken
Mooi viool spelen
Schilderijen zijn erg mooi
Schilderij

door Lotta
 


Dammen op de vrijdagmiddag in groep 5b, hoe leuk is dat! We hebben de hersenen horen kraken. Wat hadden ze het naar hun zin.

 

 

We wensen alle kinderen van onze klas en hun ouders een heel gelukkig 2019!

Op maandag 7 januari zijn we meteen flink aan het werk gegaan met een heel erg leuke rekenles! We moesten van juf Jitte eerst schatten hoeveel bekers er uit een fles van 1,5 liter geschonken konden worden en daarna moesten we het gaan meten. We hebben geleerd dat 1 l. hetzelfde is als 1000 ml.

 


Op vrijdag 2 november zijn we met de hele klas een dag in het Bentwoud geweest. We vertrokken om 8:45 uur naar de parkeerplaats van het Bentwoud waar we door de natuurgids werden opgewacht. We hebben een heleboel gezien en geleerd over de herfst. Wat zijn er veel verschillende soorten paddenstoelen! Behalve paddenstoelen mochten we ook op zoek naar andere bijzondere dingen ; blaadjes in allerlei kleuren, schimmels, nootjes, braakballen van uilen etc. Gelukkig boften we met het weer: de zon scheen de hele dag. Tussendoor hebben we met z'n allen gezellig geluncht in het bos en spelletjes gedaan. We speelden verstoppertje in het riet, maakten een schilderij met spulletjes uit de natuur en we bouwen een hut van takken. Het was een geweldig leerzame dag! We hebben er ook erg van genoten! Heel hartelijk dank voor het rijden ouders van Ted, Jari, Tess, Luuk, Lotta en Paul!
 

  

 
We doen weer mee met de week van de Pauzehap: op woensdag 26 sept, donderdag 27 sept en vrijdag 28 sept krijgen de kinderen een verantwoorde pauzehap aangeboden.

 

Natuurles 
Op een vrijdagmiddag zijn we opzoek geweest naar bodemdiertjes. Met schepnetten, emmers, bakjes  en scheppen zijn we op pad gegaan om zoveel mogelijk diertjes te zoeken die in de sloot leven.  We zijn waterslakken, waterkevers, bloedzuigers, wormen en kikkers tegen gekomen. Het was een leuke zoektocht en wij hebben genoten van deze middag. 

 

Rekenles
Met rekenen zijn we bezig  met verschillende meetkundige vormen. Deze meetkundige vormen zijn een rechthoek, vierkant, ruit, zeshoek en een cirkel. Eerst hebben wij gepraat over welke vormen wij terug zien in de klas. We zien dat een klok op een cirkel lijkt, het plafond vierkante platen heeft en de tafel op een rechthoek lijkt. Wat goed dat iedereen dat kan herkennen! De opdrachten worden in de klas gemaakt en om dit ook buiten vorm te geven hebben de leerlingen buiten op het plein deze vormen getekend. De zeshoek was even lastig, maar we zijn zowel binnen als buiten bezig geweest met de verschillende vormen.

 

De eerste schoolweek is voorbij en we zijn weer met veel plezier gestart in de tweede week. We hebben er weer zin in!

 

Samenwerken
We zijn  weer begonnen met de eerste week van school. Tijdens deze eerste week hebben de leerlingen uit groep 5b hun eerste gymles gehad. Deze gymles staat in het teken van samenwerken. De leerlingen hebben in groepjes samen een parcours afgelegd. Wat heeft iedereen dat goed gedaan!

 

Gymlessen
Op maandag en woensdag zijn de gymlessen. Denk eraan of de gymschoenen nog wel passen. Op woensdag 29 augustus is de eerste gymles. Het zou fijn zijn als iedereen deze eerste les meteen al passende schoenen en gymkleding bij zich heeft.

Welkom in groep 5b
De vakantie is weer voorbij en wat is het omgevlogen. Wij hopen dat iedereen een heel fijne vakantie heeft gehad en weer helemaal klaar is voor het nieuwe jaar.
 Welkom in groep 5b.


WOORD VAN DE DAG
fatsoen, fixeren, salontafel, bungalow, welvaart,
dynamo, trouwe klant, labyrint, met de pot mee eten, componist,
nomaden, ongedierte, staking, oordeel, vraagstuk,
afkeer, hongersnood, bedstee, slaapverwekkend, trendy,
plagiaat, archeoloog, rodeo, realiteit, dorst lessen/ honger stillen,
aanvang, vliering, mitella, torpedo, schateren,
portret, aroma, continu, ongedeerd, smart,

dynamo, memo, slenteren, viaduct, waterpas,
voegwoorden, voorzetsels, tegengestelde, marcheren, contributie,
positie, inspiratie, studentenhaver, jaargetijde, musea,
redactie, collegiaal, nylon, pyromaan, trolley,
kliniek, idool, wrakhout, industrie, trendy,
volière, illegaal, branding, territorium, specie,
ommezien, tevergeefs, componist, parterre, corrigeren,  
 

Klik hier voor de woordpakketten van spelling.


Praktische informatie:
Leerkrachten:

Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdagochtend       Juf Renée    renee.bosch@ichthusbos.nl
Woensdag en vrijdagmiddag                                                   Juf Daniëlla   daniella.van.zutphen@ichthusbos.nl