Ichthusschool
Snijdelwijklaan 4b
2771 SX Boskoop
T. 0172 - 214505
E. info@ichthusbos.nlNieuws uit groep 2

Leerkrachten:
maandag, dinsdag en woensdag:                juf Sylvia - sylvia.suringa@ichthusbos.nl
donderdag en vrijdag:                                    juf Mary - mary.van.adrichem@ichthusbos.nl
Welkom in groep 2

Kruidnoten bakken!Sinterklaas

Nu is de Sint met zijn Pieten dan echt in ons land aangekomen!  De kinderen hebben vandaag allemaal een mooie Piet geverfd.  Hierbij moest de muts en veer niet vergeten worden!  De Pieten zijn erg leuk geworden en zullen in de gang te zien zijn!  
In het sinterklaasjournaal was te zien dat de nieuwe Pieten niet kunnen lezen.  Daarom ging het ook verkeerd met de chocolade letters in de doosjes. De kinderen in deze klas kennen al veel letters dus kunnen al goed helpen. Iedereen mocht daarom zijn of haar eerste letter van de naam groot met potlood schrijven op een wit vel papier.  Leuk als de kinderen deze letter thuis voor de deur met stoepkrijt ook mogen tekenen. Dan zien de Pieten welke beginletter ze nodig hebben en gaat het goed met de chocoladeletters in de doosjes doen.

Op weg naar Sinterklaas!

Deze week ronden we het herfst thema af.
Vandaag kregen we post van juf Wilma. Het was een grote envelop met daarin allemaal kleine envelopjes. We hebben ze geteld en het waren er precies 21. Dan moet Sinterklaas wel heel goed weten hoeveel kinderen erin groep 2 zitten. Elk kind deed nieuwsgierig zijn envelopje open en keek naar de kaartjes die erin zaten. Dit waren allerlei plaatjes die met Sinterklaas te maken hebben. Wat moeten we hier nu mee doen........


Herfst

Na de herfstvakantie gaan we 2 weken over het thema “herfst” werken!
We sparen nog keukenrollen om mee te knutselen. Wilt u mee helpen?
Mooie herfstbladeren die gedroogd zijn mogen de kinderen mee naar school nemen!

Fijne vakantie!


Zendingsgeld

Maandag 8 oktober kwam juf Elvira in de klas om te vertellen over Lesbos. Zij gaat daar in de herfstvakantie naar toe om de kinderen daar een leuke week te bezorgen.  Ze vertelde aan de klas bijvoorbeeld dat sommige kinderen daar in tenten wonen en niet zoveel mooie spullen hebben als wij. De kinderen hebben aandachtig geluisterd en goed de vragen beantwoord door te stemmen met een rood (fout) of groen (goed) briefje omhoog te houden. In de klas staat een spaarpotje op de kast waar de kinderen geld in mogen doen voor de kinderen in Lesbos!Kinderboekenweek
 
Vanaf 1 oktober werken we 3 weken over het thema "vriendschap". Het boek dat bij ons in de klas centraal staat, heeft de titel 'Kikker vindt een vriendje'. Dit verhaal gaat over kikker die een lief beertje in het bos vindt. Hij neemt hem mee naar huis, zorgt goed voor hem en leert hem praten. Alle dieren spelen met beertje en dit zijn haas, rat en varkentje. Ze worden de beste vrienden. Maar op een dag wil beertje terug naar waar hij vandaan komt. Ze moeten afscheid nemen, en kikker is heel verdrietig. Zou beertje nooit meer terugkomen...?

De twee letters die zijn aangeboden in de klas zijn de S en de K van kanjer/Kinderboekenweek.  Samen met de kinderen bedenken we allerlei woorden met deze begin letter! Deze hebben we op een blad geschreven en herhalen we vaak in de klas. De kinderen weten al veel woorden zelf te bedenken en komen dit enthousiast vertellen!


Streetwise

Donderdag 6 september hebben de kinderen verkeersles gehad.
In de speelzaal werd er een leergesprek gehouden over bepaalde situaties die je kan tegenkomen in het verkeer. Denk aan:
- hoe steek je over als er geen stoplicht is
- wat betekenen haaientanden op de weg
- wat is belangrijk als je gaat rijden met de auto, denk aan de veiligheid.
Ook mochten de kinderen zelf de situaties gaan voordoen d.m.v.  de nagebootste straat in de speelzaal.   De kinderen hebben laten zien en horen dat ze al veel weten over veiligheid in het verkeer, goed gedaan hoor!
Supermarkt

In de klas en op de gang zijn we begonnen met het thema "supermarkt". 
De kinderen kunnen vanuit de huishoek hun boodschapjes gaan doen bij de supermarkt. Ze lopen met hun tas en portemonnee enthousiast naar de gang toe en daarna pakken ze een mandje of de winkelwagen. Ze kiezen uit wat ze willen kopen en vragen eventueel hulp aan de mensen in de supermarkt.  Als de producten zijn gekozen, zegt  de kassa jongen of meisje hoeveel geld de klant moet betalen en daarna worden de muntjes netjes geteld en vervolgens in de kassa la gestopt. 
In de schrijfhoek kunnen de kinderen prijskaartjes maken voor de producten in de supermarkt. Dit doen ze door een kaartje te knippen en daarna een cijfer na te schrijven. Vervolgens mogen de kinderen zelf hun eigen gemaakte prijskaartje opplakken op een product die ze willen. Dit is wel erg leuk om te doen want zo bepaal jij de prijzen in de winkel!

Hopelijk hebben jullie allemaal een goede vakantie gehad. De juffen hebben er ieder geval weer zin in om al jullie verhalen te horen, maar nog meer om jullie allemaal weer te zien.

De eerste 2 weken gaan we goed kijken of jullie alle regels nog wel weten en ze herhalen. Ook gaan we lekker aan de slag met groep 2 materialen uit de kasten. Daarnaast is er nog genoeg tijd om heerlijk te spelen!

Denk er even aan om je gymschoenen mee te nemen!

Groetjes, Juf Mary en juf Sylvia