Ichthusschool
Snijdelwijklaan 4b
2771 SX Boskoop
T. 0172 - 214505
E. info@ichthusbos.nl

 

​​​​​​
Nieuws uit groep 3 

 

lunch Koningsspelen

Morgen hopen wij weer de Koningsspelen te houden op school. Met elkaar willen we gezellig lunchen(continurooster). Wilt u ervoor zorgen dat uw kind morgen een bord, bestek en een beker (in een tasje/zak) mee heeft? Het wordt vast weer een mooie, zonnige en gezellige dag!


Paasontbijt
Samen genieten van het paasontbijt!

    

    
 
   
16-20 april      
 

      23-27 april
 

 14 - 18 mei       
 
Maandag    Gym Gym
Gym
 
Dinsdag  

 
   
Woensdag  

 
   
Donderdag  
Bord, bestek en beker
met plastic tas mee !
 
Gym
Gym
 
Vrijdag  

Koningsspelen + lunch

 
Koningsdag!
Vrij!!
 Het circus

Vrijdag was er een heus circus op de Ichthusschool. De afgelopen tijd hebben we veel gelezen en geleerd over het circus. Vrijdag was het zover. Met elkaar maakten wij er een spetterend circus van. Een heuse circus meester opende het circus. Daarna waren er twee 'klunzige' clowns, dappere dieren luisterden naar de dierentemmer, er werd gebalanceerd, gedanst en er werden koprollen gemaakt. We hebben genoten van een leuke voorstelling! Genieten jullie nog even met ons mee?
 

              

                                                                        

 


                                                                                                          


Paasontbijt      

Woensdag hebben we een paasontbijt! Wilt u dinsdag de kinderen een plastic tas voorzien van naam  met bord, beker en bestek meegeven ?De wereld van de zee

De afgelopen weken hebben we weer ontzettend veel geleerd. Het thema was deze weken 'De wereld van de zee!' We zijn gestart met een wel heel geheimzinnig papier. Al gauw bleek dat het een schatkaart was. We lazen in ons boek over een piraat en een schat die wel heel goed verstopt was, we knipten en plakten onze eigen boot en we deden nog heel veel andere activiteiten. Met de spullen die meegenomen zijn, hebben we een mooie thematafel gemaakt! Op onderstaande foto kunnen jullie hem bewonderen!

   
    

 

Wij blijven hard oefenen met lezen en met leesspelletjes! 
En met lekker lezen mogen de kinderen fijn zelf een plekje kiezen om te lezen!  En daar weten ze wel raad mee!

 

 
 


 

 


  Juf Femke komt Liz vrijdag 23 februari aan ons voorstellen! Zij komt om 11.30u!                                    

                    Na schooltijd vindt u het vast ook leuk om haar te bewonderen..   


Dit zijn de woorden die we afgelopen weken hebben geleerd!
We hebben nu alle letters geleerd! We kennen de korte en lange klanken en de tweetekenklanken en de medeklinkers. We  kunnen al heel veel lezen. Heel knap! Deze week toetsen we de letters, geleerde en nieuwe woorden. Hierbij kijken we naar het tempo waarin de  kinderen lezen en of ze de letters en woordjes correct kunnen lezen. Ook worden er kleine verhaaltjes gelezen.
Verder wordt er gekeken of de kinderen de letters allemaal kunnen schrijven!

Met rekenen zijn we hard aan het oefenen met de verliefde harten, de splitsflat en het rekenrekje!
We maken elke week een tempotoets met sommen tot 10! De kinderen kunnen zelf zien of ze vooruit gaan door het aantal sommen te kleuren die ze goed hebben gemaakt. ( staafdiagram)
Op vrijdag werken we met een rekencircuit met rekenspelletjes zodat ze op een andere manier met de sommen bezig zijn! Dat is leuk en leerzaam!
U kunt dit thuis ook doen. Op de website www.wijzeroverdebasisschool.nl/rekenspelletjes

kunt u goede tips vinden hoe u op een  leuke manier thuis met uw kind kunt oefenen! Een aanrader!   Op onderstaande foto's ziet u hoe heerlijk ze "aan het werk zijn"!                                                                                        

                                                                           
                

                                                                                            

                

De kop is eraf ! We zijn het nieuwe jaar met 2 nieuwe juffen begonnen en dat is best wel even wennen.. Juf Elvira heeft het nieuwe jaar feestelijk ingeluid met kinderchampagne en we  hebben met elkaar een toost uitgebracht op het nieuwe jaar !!
Wij beginnen volgende week met de CITO toetsen, omdat we de kinderen eerst wilden laten wennen aan de nieuwe situatie!

 

 GEBOREN ....

Gisteren , 16 januari kregen we het fijne bericht dat juf Femke en haar man de trotse ouders zijn geworden van een gezonde dochter met de prachtige naam LIZ!! De kinderen hebben haar al op een foto kunnen bewonderen en via een video opname hebben we juf Femke toegezongen en gefeliciteerd!
Wij wensen hen een heel fijne kraamtijd en een gelukkige en gezonde toekomst met elkaar!
Sinterklaas.

De kinderen zaten op maandagochtend 13 november gezellig in de kring en mochten vertellen wat ze het afgelopen weekend gedaan hadden. Toen het woord sinterklaas viel, begonnen de kinderen al enthousiast te vertellen wanneer hij aan zou komen en of we het sinterklaasjournaal zouden gaan kijken. En ja hoor, op dinsdag keken we de eerste aflevering terug en begon het sinterklaasfeest weer te leven onder de kinderen. Er zijn huisjes geknutseld en er is ruimte gemaakt voor een Sint en Piet hoek! De eerste liedjes werden vorlijk gezongen en we kijken uit naar de aankomst! 

                             


Samen leren in groep 3.
In groep 3 vinden we het belangrijk dat de leerlingen niet alleen van de juffen leren, maar juist ook van elkaar. Bij de vorige rekenles hebben we samengewerkt met een andere leerling uit de groep. Door middel van een spelletje met de verliefde getallen (samen 10) werden er tweetallen gevormd. Daarna werkten we samen aan een werkblad, waarbij we oefenden om naar elkaar te luisteren, om het antwoord niet voor te zeggen, maar de andere leerling juist zelf na te laten denken.

  
 


Project en Kinderboekenweek.

Als u het klaslokaal van groep 3 binnenloopt, valt het direct op. Wat een hoop enge dieren!
Wij werken tijdens het project met het boek "Ben niet bang voor wilde dieren". In dit boek staan allerlei soorten dieren. We leren feitjes over de dieren en bekijken de afbeeldingen. Natuurlijk knutselen we de dieren na en zijn we zelfs al op pad geweest om wormen op te speuren. De huishoek is omgebouwd tot een dierenwinkel. Er zijn heel wat verschillende dieren te vinden en ze hebben allemaal een prijs gekregen. Als de kinderen niet aan het afrekenen zijn bij de kassa zijn ze wel te vinden in de speciale afdeling voor kleine en soms griezelige dieren. Op woensdag 11 oktober zal de projectavond plaatsvinden en laten we jullie graag onze werkjes zien! 

  Leescircuit.


Inmiddels hebben de leerlingen al aardig wat nieuwe letters en woorden geleerd en is het tijd om te ontdekken wat we al kunnen lezen en welke  nieuwe woorden we kunnen maken met de letters die we kennen.
Op dinsdagmiddag staat het leescircuit op het programma en hier zijn wij deze week mee gestart. Zo is het ene groepje aan de slag gegaan met het maken en lezen van woorden met behulp van de woordendoos. Het andere groepje is gaan dobbelsteenlezen (het lezen van rijtjes woorden die achter het aantal stippen staan dat is gegooid met de dobbelsteen) . Een ander groepje las een boek uit de boekenkast of uit de bibliotheek en de laatste twee groepjes waren aan het racelezen en Donald Duckjes aan het lezen. 


De eerste keer ging al onwijs goed! 

  
                                       

Modellen bezoeken groep 3.

De eerste 2 weken in groep 3 zitten erop. Langzaam aan hebben de leerlingen hun plekje gevonden. De leerlingen werken hard, maar gelukkig is er ook tijd voor leuke dingen. In de klas kunt u al heel wat knutselwerkjes bewonderen. Maandag 3 september start James bij ons in de groep, James welkom, we hopen dat je snel je plekje hebt gevonden op de Ichthus.

Op vrijdag 1 september leerden we het woord sok. We begonnen de ochtend met een heuse modeshow. De modellen van groep 3 showden de mooiste sokken, roze, witte, sokken met vlinders, een sok met een gat en sokken over je schoenen en ga zo maar door. Jan Peter had naast rode sokken aan zijn voeten ook zwarte sokken met ogen aan zijn handen. Yanniek was ons sokkenmonster. Zoals echte modellen hadden we een mooie catwalk, we mochten over de tafels lopen. Klik hoor voor de foto's van onze modeshowKlaar voor een duik in groep 3!

Op maandag 21 augustus maken Abigail, Brett, Emma, Evi Thuis, Evy Koelewijn, Fenne, Hannah, Isa, Jan Peter, Jippe, Linn, Lois, Masa, Milan, Oualid, Saar, Silver, Yanniek en Zine-Edinne hun eerste duik in groep 3. Een spannend, bijzonder maar ook uitdagend jaar.

De klas is er klaar voor, kijk zelf maar.

Schrijft u de informatie van dinsdag 29 augustus alvast in uw agenda.


   

Leerkrachten:
maandag en dinsdag:                        juf Elvira - elvira.bakker@ichthusbos.nl
woensdag, donderdag en vrijdag:  juf Femke - femke.hakkoer@ichthusbos.nl
   tijdens het verlof vervangt:             juf Madeleine - madeleine.verhagen@ichthusbos.nl