Ichthusschool
Snijdelwijklaan 4b
2771 SX Boskoop
T. 0172 - 214505
E. info@ichthusbos.nl


 

 Nieuws uit groep 5

Leerkrachten:
maandag, dinsdag, donderdag en vrijdagochtend: juf Renée -
renee.bosch@ichthusbos.nl
woensdag en vrijdagmiddag: juf Elvira- elvira.bakker@ichthusbos.nl 
NIEUWE OPROEP VERVOER:
Voor ons laatste klassenuitje van dit jaar op woensdagmiddag 4 juli  naar de honkbalvelden in GOUDA zoeken we ouders die bereid zijn te rijden. We vertrekken na school en hebben een afspraak van 13:00 u. tot !5:00 u.
Graag aanmelden bij de moeder van Roos die het organiseert.

OEFENEN MET (O.A.) BEGRIJPEND LEZEN ? KIJK OP LEESTRAINER .NL

 
    week van  25 juni week van  2 julii week van 9 juli
Maandag    gym
TOPO TOETS 8
 
gym
T
 
gym

 
Dinsdag    
 
AARDRIJKSKUNDE TOETS 7  
Woensdag  
 
KLASSENUITJE  
Donder  
 
gym
 
gym

 
Vrijdag     RAPPORT MEE
LAATSTE SCHOOLDAG
 

Woord van de dag :  rafels, nestel,  groezelig, metselen,  labyrint, linzen, grind, sarren, vallei, nota, larie, legenda, pagina, zuiver, zelden, vliering, presentator, boetiek, verschil, overeenkomst, koolwitje, overvloed, traceren, monniken, nonnen, dwarrelen,  bril = glazen + montuur, smeulen, defect, biscuitje, kajuit, schipbreuk,
zandbank, injectie,

Oefenen met de woordpakketten?   www.bloon.nl
inloggen: ichthus5, wachtwoord: ichthus   
                                                                                                                        extra gezellige dag - verjaardag van de juffrouws

 

Vandaag hebben we een extra gezellige dag gehad. Groep 5 heeft namelijk de verjaardagen van de juffrouws gevierd. Toen iedereen in de klas was, werden al snel de verjaardagsliedjes ingezet. Daarna werden de jufs erg verwend met een mooie cadeaubon en met boekjes met daarin allerlei creatieve talenten en leuke weetjes over de kinderen uit groep 5. Heel erg bedankt! Nadat de cadeautjes waren overhandigd, speelden we verschillende spelletjes in de klas. Vervolgens was het eindelijk tijd om naar speeltuin ‘De Overkant’ in Waddinxveen te gaan. Daar hebben we ontzettend fanatiek gevoetbald, gegraven op de graafmachines, rondjes getold in allerlei speeltoestellen en natuurlijk een gezellige groepsfoto gemaakt. We willen iedereen bedanken voor deze leuke morgen!
 


Natuurwijs - Lente

Afgelopen vrijdag hebben we een ontzettend leuke dag in het bos gehad. We leerden meer over insecten en we overwonnen onze angsten om die op te pakken! Sommigen durfden dat vanaf het eerste moment natuurlijk al heel goed. :) We leerden meer over buizerds en hun prooien en we speelden een spel over deze dieren. Na de pauze gingen we aan de slag met 'stil zijn'. Dat bleek soms nog best even lastig. We leerden waarom het voor dieren belangrijk is dat zij zich stil kunnen verplaatsen en we leerden op welke manier stilte voor hen belangrijk is om te overleven. Tijdens het spel lukte het ons best wel goed om stil te zijn. Een stiltepad dat door de regen vol lag met modder was toch net iets te veel gevraagd. :) Toch zijn we ook daardoor weer een hele ervaring rijker. De dag werd afgesloten met het klimmen in de bomen. Ook dat onderdeel viel zeker in de smaak! Allen die hebben meegeholpen om deze dag tot een succes te maken, bedankt!
 


                            

                         
Geschiedenisproject

Vandaag hebben wij ons geschiedenisproject afgesloten. Samen hebben wij ons de afgelopen tijd verdiept in de tijd van de ridders en kastelen. Wij hebben enorm veel kennis opgedaan en de kinderen hebben in groepjes kastelen gebouwd. Vandaag mochten de ouders, opa's en oma's aan de hand van een Kahoot! quiz kijken of zij evenveel weten van dit tijdperk als wij! Het werd een spannende strijd! Het was een gezellige afsluiting van de morgen en van het project! Leuk dat er zoveel belangstellenden gekomen zijn!
 

 

                        
 

Onze kastelen
 

                               

                              

                                                                                                                                            


We hebben op woensdag 7 februari ons best gedaan in de keuken. In groepjes gingen we met de moeders van Sil en Joël ons best doen om kaasbroodjes en appelflappen te bakken. En weet je wat zo leuk was? Je hoefde niet te kiezen want je mocht het alle twee bakken en dus ook... opeten! Het smaakte heerlijk! En als je iets niet zo graag lustte dan ruilde je het gewoon met iemand of nam je het mee voor thuis. Dank u wel hulpmoeders voor de kookles en ook AH Boskoop bedankt voor de boodschappen.  

Deze week hebben we weer gewerkt op de wisbordjes. We gebruiken deze bij het hoofdrekenen en bij spelling oefenen maar deze keer gingen we allemaal een 
"elfje " bedenken en opschrijven. We zijn hier goed in want juf vond dat we leuke
"elfjes"hadden gemaakt.

                                      Wij wensen iedereen alvast een heel gelukkig 2018 toe!

                


Na een fijne periode waarin we sinterklaas en kerst vierden, heeft iedereen wel echt vakantie verdiend.
Geniet allemaal van de vakantie en we hopen jullie in 2018 weer te zien!

Dankzij de goede zorgen van verschillende ouders konden wij de vrijdag voor de vakantie genieten van een heerlijk kerstontbijt!


Boekbespreking

Dit jaar houden wij allemaal een echte boekbespreking. In de klas heeft de juf al een aantal keer laten zien hoe je een boekbespreking kan houden. Ook hebben de kinderen een brief meegekregen, waarop nog eens staat uitgelegd hoe je een boekbespreking houdt. Inmiddels heeft iedereen zijn of haar naam opgeschreven bij een datum. Sommige kinderen twijfelden nog over welk boek zij hun boekbespreking willen houden. In de onderstaande tabel ziet u wanneer uw zoon of dochter zijn of haar boekbespreking heeft! De eerste kinderen hebben al met succes hun boekbespreking gehouden!

 


                                                                                Natuurdag

Op 2 november hebben we een ontzettend leuke, leerzame maar voor sommige kinderen ook vermoeiende "Natuurdag" meegemaakt. Onder leiding van een natuurwijzer zijn we de hele dag in het Bentwoud geweest. We hebben veel geleerd over alles wat we daar zagen. Wat zijn er veel verschillende soorten paddenstoelen! Het was ook leuk om met zijn allen in het bos te eten en te spelen.  Hartelijk dank aan de ouders die ons gebracht en gehaald hebben.    

        
       

            

                                    

Woensdag 25 oktober stond in het teken van CURLING! Onze klassenmoeder had dit leuke uitstapje naar de Silverdome in Zoetermeer georganiseerd. Bijna de hele klas was mee en ook Beau en Stan waren van de partij.  Ook hier geldt weer: hartelijk dank aan de ouders die gereden hebben!      

                                        Groep 5 is actief bezig met meten tijdens de rekenles!