Ichthusschool
Snijdelwijklaan 4b
2771 SX Boskoop
T. 0172 - 214505
E. info@ichthusbos.nl
  Nieuws uit groep 8

Sinterklaasfeest in groep 8

Woensdag 5 december hebben we in groep 8 weer Sinterklaas gevierd. Er waren dit jaar weer allerlei mooie surprises gemaakt. Iedereen had goed zijn best gedaan. Ook de gedichten waren weer erg leuk. Gelukkig kwamen Sint en zijn Pieten ook nog even bij ons lokaal voorbij om kruidnoten en ander lekkers uit te delen. Natuurlijk konden de Pieten het weer niet laten om gek te doen. We hebben genoten van een onwijs leuk Sinterklaasfeest!

 


Proefstuderen op het Wellant-college

Vrijdag 2 november is groep 8 een middag naar het Wellant-college geweest om te 'proeven' aan het leven in het Voortgezet Onderwijs.  Aangekomen op het Wellant kregen alle leerlingen een rooster met verschillende lessen die gevolgd moesten worden. In deze lessen kregen de leerlingen een beeld van de school en konden ze leuke activiteiten doen: worstenbroodjes bakken, een stroomkring maken met lampje en batterij, solderen, werken met multimedia en computers, corsages maken en zelfs gymmen.  De leerlingen hebben het ontzettend naar hun zin gehad. Als school doen we een paar keer per jaar dit soort activiteiten op een V.O. school. Na de kerstvakantie, woensdag 9 januari, gaan we ook proefstuderen op het Coenecoop-college. 
Schoolkamp!!!


Dag 1:

Vandaag hebben we, ondanks de vele regen die vanochtend is gevallen, een ontzettend leuke dag achter de rug.  

We vertrokken rond 9 uur vanuit Boskoop. Aangekomen in Noordwijk, hebben we onze fietsen netjes weggezet en de bagage binnen gebracht. Hierna hebben we in de Stayokay 'Minute to win it' gespeeld. Dit is een spel waarbij een opdracht in één minuut moeten worden uitgevoerd. Omdat het hierna nog steeds regende, hebben we gegeten en kregen we van de Stayokay een bus aangeboden om naar het luxe zwembad van het 'Hotel van Oranje' in Noordwijk te gaan. Hier hebben de kinderen zich prima vermaakt in het golfslagbad. Daarna zijn we met de bus weer terug gegaan. 

Bij terugkomst hebben we de bagage vanuit de zaal naar de kamers gebracht en hebben we onze bedden opgemaakt. Na het eten was het tijd voor de bonte avond. We hebben genoten van alle optredens. De kinderen hebben ook nog lekker kunnen dansen op de muziek, zorgvuldig uitgekozen door onze DJ's. Om de avond af te sluiten hebben we nog een avondwandeling gemaakt.

  
  

Dag 2:


We begonnen de ochtend met een goed ontbijt. Vervolgens zijn we op de fiets naar Noordwijk gereden en hebben we het spel 'Ultimate Frisbee' gedaan. Meester Eric heeft dit ons prima uitgelegd en heeft uiteraard meegedaan. Meester Koen ook, maar dat kostte iets meer spierpijn dan gedacht. Na dit spel hebben de leerlingen het ruilspel gedaan in het centrum van Noordwijk. Ze probeerden een appel te ruilen voor spullen bij de winkels. Elk jaar komen de leerlingen weer met de meeste originele dingen terug. Erg leuk. Wat minder leuk was, was dat het weer begon te regenen. Zeg maar gieten. Dat betekende schuilen onder luifels en in winkels. Gelukkig was het weer droog voor de terugweg.

Na het eten kwamen een aantal andere juffen langs om samen met ons het CSI-spel te spelen in het bos. Dit was weer erg leuk, voor zowel leerlingen als leerkrachten. Hierna hebben we rustig film gekeken in de zaal om vervolgens lekker naar bed te gaan.

 

Dag 3:

De laatste dag zijn we begonnen met een steptocht door de bossen en duinen. Dit was erg leuk en soms ook zeer spectaculair!! Hierna zijn we nog één keer het bos in gegaan voor twee potjes levend Stratego. En toen was het ineens weer tijd om naar huis te gaan. De ouders stonden klaar bij de Stayokay om ons weer mee te nemen naar Boskoop.

Drie dagen en twee nachten lijkt in het begin altijd heel lang. Maar uiteindelijk is het weer om gevlogen. Dit komt vooral door het plezier wat we met elkaar hadden. De leerlingen hebben er een geweldig kamp van gemaakt en wij hopen dat ze een mooie ervaring hebben waar ze nog lang aan terugdenken. Wij hopen nog veel verhalen over kamp te horen het komend schooljaar!!


 


Wij gaan weer beginnen!


Na een heerlijke vakantie van zes weken gaan we weer beginnen. Wij hopen dat jullie er zin in hebben. Wij in ieder geval wel! We gaan er een mooi schooljaar van maken met veel speciale momenten. We zullen jullie er maandag alles over vertellen. We geven nog even een lijstje met spullen die je van thuis mee moet nemen en we zien jullie allemaal weer op maandag 27 augustus. Wij hebben er zin in!
 
Groetjes,
meester Eric en meester Koen
 

Wat heb je nodig??

- Schaar
- Liniaal
- eventueel viltstiften

Potlood, gum en pen krijg je één keertje aan het begin van het jaar van ons.

Ouderavond

Denkt u alvast aan de informatie-avond groep 8? Deze is op 29 augustus 2018  om 19.30 uur in het lokaal van meester Eric en meester Koen. Tijdens deze avond zullen we u op de hoogte brengen van de gang van zaken in groep 8. Hierbij zal uitgebreid de procedure van advies richting het Voortgezet Onderwijs worden besproken, evenals informatie over schoolkamp. Tot dan.
 
 


Handige site's om te oefenen:
www.kids4cito.nl
www.leestrainer.nl
www.meestermichael.nl
http://www.jufmelis.nl/werkwoordspelling/
bloon.nl
 
 

Leerkrachten:
maandag en dinsdag:                        meester Eric:     eroodenburg@ichthusbos.nl

woensdag, donderdag en vrijdag:  meester Koen:   koen.kegge@ichthusbos.nl