Ichthusschool
Snijdelwijklaan 4b
2771 SX Boskoop
T. 0172 - 214505
E. info@ichthusbos.nl
  Nieuws uit groep 8

Kookles

Afgelopen woensdag (12 april) heeft groep 8 een kookles gehad. Ze hebben een heerlijke hartige taart gemaakt. In drie groepen zijn ze naar de keuken in de centrale hal geweest om samen met twee hulpouders een onderdeel van de hartige taart te maken. De eerste groep heeft de pannenkoeken gebakken voor de tussenlaagjes, de tweede groep heeft de groenten gesneden en de derde groep heeft de taart in elkaar gezet. We hebben na de les heerlijk gesmuld van de taart. Er was zelfs nog wat over voor de andere juffen en meesters! Goed gedaan groep 8!!

De voorleeswedstrijd met voorleeskampioen Roos

Tijdens de Kinderboekenweek afgelopen oktober hebben de groepen 7 en 8 meegedaan aan de voorleeswedstrijd op school. Zoals misschien wel bekend, werd Roos onze voorleeskampioen. Afgelopen zaterdag mocht ze ons vertegenwoordigen bij de regionale halve finale van de Nationale Voorleeswedstrijd. Deze werd gehouden in dorpshuis de Juffrouw in Hazerswoude-Dorp. Het was erg spannend, de kandidaten deden niet voor elkaar onder. Roos las voor uit het boek 'Juffrouw Pots' van Tosca Menten. Ze heeft onze school erg goed vertegenwoordigd! Ze las goed voor, was erg origineel en had een prima uitstraling op het podium. Er kon er helaas maar eentje doorgaan. Roos heeft haar best gedaan, maar de jury koos anders. Ze mocht niet door naar de volgende ronde, maar we zijn echt enorm trots op haar! Ze is onwijs ver gekomen!

Bezoek Coenecoop en theater Flora

Op woensdag  10 januari heeft groep 8 een dag mogen proefstuderen op het Coenecoop college. Zo konden de leerlingen alvast kijken hoe een dag verloopt op het Voortgezet Onderwijs. eerder dit jaar hebben we al een dagje mogen meelopen op het Wellant college. Zo nemen we ieder jaar met groep 8 op een aantal Middelbare scholen een kijkje.  De leerlingen hebben een aantal lessen gevolgd: Wiskunde, Engels, Frans, drama en een les tweetalig onderwijs. Op dinsdag 23 januari heeft groep 8 in de middag een bezoek gebracht aan het Flora-theater om te kijken naar de musical 'Fame'. Deze werd uitgevoerd door leerlingen van het Coenecoop college. Het was erg leuk. Misschien doen er volgend jaar wel leerlingen uit deze groep mee aan de musical. Wie weet!!Een frisse start na een welverdiende vakantie!

Vandaag zijn we weer met frisse moed begonnen na een goede vakantie en een mooie decembermaand waarin we een hele hoop gedaan hebben. We hebben natuurlijk Sinterklaas gevierd en een mooie en geslaagde Kerstviering achter de rug. Tussendoor hadden we ook nog eens een leuke circusdag. We zijn trots op de act die groep 8 gedaan heeft tijdens de voorstelling. Acrobatiek van hoog niveau! Daarnaast hebben we natuurlijk hard gewerkt aan rekenen, taal, lezen en al die andere vakken. We hadden de vakantie ook dik verdiend! Nu beginnen we weer na de vakantie aan een nieuwe, belangrijke periode. We beginnen zelfs aan een nieuw jaar: 2018!  Een nieuw jaar vol met nieuwe uitdagingen. 

   
  
 Voorleeskampioen in de klas!!

Het lijkt alweer even geleden, maar tijdens de Kinderboekenweek hadden we, buiten het project, ook nog eens de voorleeswedstrijd! De voorrondes waren in de klas. In deze spannende voorronde namen Hajar, Roos en Wilbert het tegen elkaar op. Het lag heel dicht bij elkaar, maar uiteindelijk werd Roos de winnaar.  De vrijdag voor de herfstvakantie volgde de spannende finale tussen Safouan uit groep 7 en Roos. Beide kandidaten lagen qua niveau dicht bij elkaar. Uiteindelijk mochten we Roos feliciteren: we hebben dus een voorleeskampioen in de klas!!

Roos mag binnenkort de eer van de Ichthusschool verdedigen in een wedstrijd met meer scholen uit de regio. We houden het in de gaten en wensen Roos alvast veel succes! 


Schoolkamp: Dag 3

En zo was alweer de derde en tevens laatste dag van het kamp aangebroken. We begonnen de dag zeer zonnig. Na een goed ontbijt, hebben we de kamers alvast opgeruimd. Er was nog tijd om even te ontspannen op het binnenterrein van de jeugdherberg. Daarna zijn we met z'n allen naar het strand gegaan. Hier was nog even de gelegenheid om heerlijk pootje te baaien, goed nat te worden en strandspellen te doen. Een aantal leerlingen heeft gewerkt aan een mooi zandkasteel, ook werd er fanatiek gevoetbald en werd er een balletje overgespeeld met beachbatjes. Het was een zeer relaxte afsluiting van een mooi kamp, waarbij de leerlingen heel veel gedaan hebben. Er is met veel enthousiasme samen gespeeld en samengewerkt. We mogen wel zeggen dat we er met z'n allen een mooi kamp van hebben gemaakt! De tijd ging eigenlijk veel te snel en om 14.00 uur waren de ouders er alweer om de leerlingen terug te brengen naar Boskoop. Wij vertrokken uit Noordwijk en op precies dat moment 'vertrok' ook het zonnetje. Tijdens het laden van de fietsen en op weg naar huis begon het werkelijk te stortregenen. Ondanks dat we best wat regen over ons heen kregen tijdens het kamp, hebben we er een 'zonnig' kamp van gemaakt. Op de donderdag en de vrijdagochtend was er ook letterlijk gelukkig veel ruimte voor de zon.

  


Schoolkamp: Dag 2

Vandaag dag 2 van ons schoolkamp in Noordwijk. Vanochtend na het ontbijt begonnen we met de Duinstepsafari: heerlijk steppen door duinen en bos. Ondanks de regen hebben we veel plezier beleefd! Na de lunch begon de zon gelukkig te schijnen en konden we op de fiets naar Noordwijk om het ruilspel te doen: probeer een appel om te ruilen voor iets fantastisch. De leerlingen hebben een hoop leuke dingen weten te regelen voor een appel: potjes klei, een strandtas met strandmat, een roos en een bos bloemen zijn hier enige voorbeelden van. Daarna hebben we een ijsje gegeten op het strand en was er nog even de gelegenheid lekker te spelen op het strand. Nadat we teruggefietst zijn, hebben we gegeten en nog een keertje levend stratego gedaan (inmiddels echt een kampfavoriet!). Daarna hebben we het CSI-spel gedaan. De leerlingen moesten de politie helpen een 'moord' op te lossen. Bij dit spel kregen we hulp van een aantal juffen die speciaal uit Boskoop kwamen om te kijken hoe wij het maakten. Hierna hebben de leerlingen nog even spelletjes gedaan en hebben een aantal leerlingen nog even het laatste (minst leuke: 4-0) stukje gezien van Frankrijk-Nederland. Nu gaan we weer lekker slapen. Op naar een geweldige slotdag!

     
Schoolkamp: Dag 1

Het was vandaag een leuke, maar natte dag. We hadden veel regen, maar dit mocht de pret niet drukken. Nadat we aankwamen in de jeugdherberg, zijn we naar het strand geweest. Hier hebben we onze lunch gegeten en hebben de leerlingen op het strand gespeeld. Helaas werd onze strandpret abrupt onderbroken door de regen en gingen we terug naar de jeugdherberg. Hier hebben we de kamers ingericht en hebben we onwijs gelachen met het spel 'Minute to win it', hierbij moesten een aantal leuke opdrachten worden uitgevoerd in een minuut. Na het eten hebben we levend Stratego gedaan in het bos. Daarna hebben we genoten van de bonte avond. Er waren optredens en er werd gedanst. En nu lekker slapen, morgen weer een leuke dag!

     
Welkom groep 8!!

          

Volgende week maandag (21 augustus) gaan we weer van start met een nieuw schooljaar! Een zeer belangrijk schooljaar, namelijk jullie laatste hier op de Ichthus! We gaan er natuurlijk met z'n allen een mooi schooljaar van maken. Juf Cynthia geniet in de eerste paar weken nog even van haar verlof en zal in die tijd vervangen worden door juf DaniŽlle Hoogendoorn (die hebben jullie vorig jaar al enkele malen voor de groep gezien). Juf Cynthia, juf DaniŽlle en meester Koen hebben er weer veel zin in om jullie te helpen en met jullie dit fantastische jaar te gaan beleven. Hieronder volgt nog een lijstje met dingen die handig zijn. We zien jullie maandag weer!!

Handig om alvast mee te nemen naar school:

- Goed humeur ;)
- Etui
- Plakstift (Pritt o.i.d.)
- Schaar


Kalender/gegevens leerkrachten/woordpakketten/oefenen:
 
 
Woordpakket thema 1
 


Handige site's om te oefenen:
www.kids4cito.nl
www.leestrainer.nl
www.meestermichael.nl
http://www.jufmelis.nl/werkwoordspelling/
bloon.nl


 
  18-22 juni 25-29 juni 2 juli - 6 juli 9 juli - 13 juli
Maandag  Gym 8.30
Gym 8.30
 
 

 Gym 8.30
 
 10.00 Ė 15.15 uur continurooster. Neem deze dag een lunchpakket mee.  
18.45 uur aanwezig op het Coenecoop.  
19.30 uur start musical  
 

Dinsdag
 
 
 

17.30 uur BBQ  
19.00 uur Vossenjacht  
 20.30 uur einde Vossenjacht, prijsuitreiking op het plein.
 
10.00 uur op school i.v.m. de musical mogen de kinderen later naar school. 
Woensdag
Gym10.30

Gym 10.30
 
9.30 uur op school, i.v.m. de Vossenjacht mogen de kinderen een uur later naar school.  

Gym 10.30
 
11.00 uur aanwezig op school. Om 11.30 uur nemen de kinderen afscheid van de school. 
Donderdag VRIJ!
 


 
VRIJ
 
Vrijdag Toets geschiedenis H4 Toets topo H6
  
VRIJ
 

Leerkrachten:

maandag en dinsdag:                        juf Cynthia - c
ynthia.van.oord@ichthusbos.nl
woensdag, donderdag en vrijdag:  meester Koen - koen.kegge@ichthusbos.nl