Ichthusschool
Snijdelwijklaan 4b
2771 SX Boskoop
T. 0172 - 214505
E. info@ichthusbos.nl


* Nieuws uit groep 6
planning:

 

  maandag     dinsdag      woensdag      donderdag     vrijdag        
14-05    t/m 18-05
 
 gym     gym   weerbaarheidstraining
in de ochtend
21-05 t/m
25-05


 
vrij
tweede pinksterdag 

 
  gym
Signaaldictee 

 
 topo toets
Flevoland &
Utrecht 
weerbaarheidstraining
in de ochtend 
28-05
t/m
01-06

 
 gym
Aardrijkskunde
toets 


gym
 
  weerbaarheidstraining
in de ochtend  
04-06 t/m
08-06

 
 gym     studiedag 
 
weerbaarheidstraining 
in de ochtend 

data spreekbeurten zie notitie 26-01-2018

29 mei Aardrijkskunde toets 
Dinsdag  22 mei zijn de bladen voor aardrijkskunde meegegeven. Iedereen heeft een samenvatting, een oefentoets met de antwoorden en de moeilijke woorden mee naar huis genomen. Mochten er nog vragen zijn of de toets is kwijt geraakt laat het tijdig weten. 

25 mei Weerbaarheidstraining:
Aanstaande vrijdag is er weer weerbaarheidstraining. Het is de bedoeling dat thema D dit keer gemaakt wordt. Mocht het de vorige keer mis zijn gegaan zorg er voor dat alle opdrachten gemaakt zijn tot en met thema D. Er wordt altijd aan het begin van de training aandacht aan het huiswerk besteed. Wil iedereen ervoor zorgen dat de boekjes donderdag op school zijn en anders uiterlijk vrijdagochtend.

24 mei Topo toets 
Vandaag 17 mei zijn de topo bladen mee naar huis gegaan. De leerlingen hebben twee bladen meegekregen. Een blad om de plaatsen te leren en een leeg blad zonder de namen op de kaart. Alles wat op de kaart staat moet geleerd worden. De toets is volgende week donderdag 24 mei. 

23 mei Signaaldictee 
Op 23 mei is er signaaldictee van thema 9.  De bladen zijn vandaag 16 mei meegegeven aan de kinderen. Mocht iemand het kwijt zijn dan liggen er nog een paar op school.

18 mei Weerbaarheidstraining 
Tijdens deze bijeenkomst van de weerbaarheidstraining leren de leerlingen om hun grenzen aan te geven. Dit doen de leerlingen door te finetunen. Ze geven aan op welke afstand iemand moet staan. In de training hebben de leerlingen ook geleerd om in stilte op alfabetische volgorde te staan. De leerlingen helpen elkaar goed en samenwerken staat centraal. Aan het einde van de les hebben de leerlingen technieken geleerd en gaan dit ook toepassen in de klas.

 13  april
Weerbaarheidstraining

Vorige week vrijdag op 6 april zijn de leerlingen gestart met de weerbaarheidstraining. Een training waar in de jongens en meiden leren om voor zich zelf op te komen. Het thema gaat over voeding en bewegen. Elke week leren we met de groep oefeningen.  Iedereen heeft een boekje meegekregen om opdrachten te maken. Deze week moet thema A gemaakt zijn. De opdrachten worden besproken tijdens de training. Willen jullie er aan denken om de opdrachten te maken en de boeken mee te nemen naar school! Het liefst donderdag 12 april en anders uiterlijk vrijdagochtend. Elke week krijgen de leerlingen huiswerk mee om dit te maken.


  28 maart 2018
Vandaag was Lotte voor het laatst bij ons in groep 6.  We hebben met de klas een schilderij  voor haar gemaakt die ze een mooi plekje kan geven in huis.  Wij hopen allemaal dat Lotte het naar haar zin krijgt op de nieuwe school! We gaan je missen. 
28 maart 2018
In de ochtend hadden we paasviering op school. Voordat we een extra lang weekend in gaan ontbijten we met ze allen. Er is een lopend buffet en iedereen had echt zitten smikkelen. Er is goed voor ons gezorgd!

26 januari 2018

Afgelopen weken hebben we verschillende Citotoetsen gemaakt en dat zal nog twee weken doorgaan (DMT, begrijpend lezen en rekenen). Daarnaast was/is het ook tijd voor de methodetoetsen. Naast al dat toetsen doen we ook nog andere activiteiten. Verleden week vrijdag is een deel van de kinderen met Fleur aan de slag gegaan om appelflapjes te maken. De flapjes waren heel lekker:-).

Vandaag hebben we geboetseerd. Na eerst een bol, een duimpotje en een mensfiguur  gemaakt te hebben, mochten de kinderen hun eigen idee vormgeven in klei, kunstenaars in de dop;-). Zie hieronder een aantal resultaten (met dank aan Mohammed voor het maken van de foto's)

Als laatste een bericht in verband met de spreekbeurten. Een aantal kinderen heeft aangegeven de spreekbeurt voor de voorjaarsvakantie te willen doen. De overige kinderen zijn na de voorjaarsvakantie ingedeeld. Een enkeling heeft ervoor gekozen om de spreekbeurt samen met een ander kind te doen. De informatie m.b.t. de spreekbeurten is reeds mee naar huis gegaan. Hieronder een afbeelding met de data:


8 januari 2018

In de eerste plaats alle goeds en veel mooie momenten in 2018 gewenst voor u/jullie allemaal! We zijn weer van start gegaan vandaag en daarom gelijk wat informatie:-).
* Vandaag zijn we gestart met een nieuw thema spelling. De gegevens m.b.t. signaal- en controledictee zijn vandaag aan de betreffende kinderen meegegeven.
* In het schema staan de data vermeld voor de dictees en de toets biologie. De informatie/samenvatting voor biologie krijgen de kinderen maandag 15 januari mee. Een enkeling heeft het misschien al thuis.
* Vanaf volgende week worden de Cito-toetsen gemaakt. De kinderen hoeven daarvoor thuis niets te doen.

Mocht u vragen hebben dan bent u altijd van harte welkom bij de juffen.

22 december 2017

Na een, zoals we gewend zijn;-), drukke decembermaand met daarin de 'gewone' schoolzaken (les en toetsen e.d.), een keer code rood (weer), een circus i.v.m. de staking, de kerstviering in de kerk en een heerlijk kerstontbijt (dank ouderraad!) kunnen we gaan genieten van een heerlijke welverdiende vakantie! Wij wensen u/jullie dan ook heerlijke, fijne dagen toe in de wetenschap dat er hier en daar ook zorgen zijn binnen gezinnen van de kinderen in onze groep. Alle kracht toegewenst en dat het licht van kerst ook in die gezinnen binnen mag en kan komen.

Op naar een nieuw jaar met nieuwe kansen!


7 december 2017

Vanmiddag hebben de kinderen de samenvatting van geschiedenis mee naar huis gekregen. De toetsdatum (14-12) staat in het rooster vermeld.

10 november 2017


Volgende week vrijdag gaan de rapporten mee naar huis. De meeste rapporten zijn op school. We missen nog een paar rapporten. Wilt u het rapport van uw kind meegeven als dat nog niet gebeurd is.

Vrijdag 10 november hebben we geoefend met spreekwoorden middels een spel. De spreekwoorden komen in de taallessen voor en in woordenschat. Spreekwoorden gebruiken we vaak zonder dat we het door hebben. Kinderen herkennen verschillende spreekwoorden omdat ze deze thuis horen;-). Misschien is het leuk/goed om af en toe bewust stil te staan bij de spreekwoorden.

De kinderen zijn intussen steeds meer gewend aan de weektaak en er is nu ook regelmatig tijd voor de keuzetaken. Er wordt bijvoorbeeld door een aantal kinderen gewerkt aan een webquest. Deze zijn te vinden op internet. De smartgames zijn ook een geliefd keuzeobject;-). 

We zijn momenteel met rekenen aan het werk met oppervlakte, omtrek en de betekenis van de schaal genoteerd bij plattegronden. Wist u dat er in het rekenboek een afbeelding staat van een koe van 60 meter lang en een schaap van 20 meter:-). Vraag het maar aan uw kind!

3 november 2017

Hierbij de complete lijst van data m.b.t. de boekbesprekingen:30 oktober 2017

Al weer gestart met de tweede week na een heerlijke herfstvakantie! Intussen zijn we gestart met de weektaak. De kinderen zijn daarmee heel enthousiast aan het werk. Wat een harde en gedreven werkers in groep 6. Het is echt nog even wennen. Wij, de juffen, zijn al heel tevreden over de inzet en de resultaten. De kinderen mogen zelf hun verplichte taken plannen. Dat is nog niet eenvoudig maar dat is een mooi leerpunt. Daarnaast zijn er keuzetaken zodra het verplichte deel klaar is. De tweede weektaak ligt al weer klaar!

De boekbesprekingen zijn gestart. Ik, juf Carolien, heb het rooster nog niet helemaal rond. Er zijn een paar veranderingen. In de agenda onderaan deze pagina staan de namen voor de komende weken. Het volledige overzicht volgt als alle veranderingen duidelijk zijn.

Daarnaast staan ook de dictees woordpakket 3 gepland. 

De toets voor biologie is gepland op 3 november a.s. De kinderen hebben de samenvattingen en wat extra materiaal meegekregen om te oefenen. Zij krijgen tijdens de weektaak ook nog gelegenheid met de leerstof bezig te zijn. 

11-10-2017: De projectavond waarvoor de kinderen heel gedreven en enthousiast mee aan het werk zijn geweest op school is heel goed bezocht. De kinderen hebben hun werkstukken kunnen laten zien aan ouders/familie enz. De klas zag er heel griezelig uit met al die dieren die dreigden te ontsnappen;-)

12-10-2017: Cultuurdag: De kinderen hebben in het Plantariumgebouw een bijzondere dag beleefd. De kinderen hebben allemaal kennis gemaakt met drie verschillende culturele activiteiten. Hieronder enkele foto's:15 september 2017

De eerste vier weken zitten er al weer op! We hebben twee nieuwe meisjes mogen begroeten: Marlize en Olivia. Intussen hebben zij al een plekje gevonden in de groep.

Hierbij wil ik de ouders bedanken voor het doorsturen van de 'onkruidfoto's' in verband met biologie. Een aantal kinderen heeft intussen ook gedroogde bladeren meegenomen. We hebben het o.a. over het verschil tussen loofbomen en naaldbomen.

De eerste gymles gegeven door juf Marloes stond in het teken van samenwerking!! Aan de foto's is te zien dat dit goed ging!!


 

  Klik hier voor woordpakket 1
Klik hier voor woordpakket 2
Klik hier voor woordpakket 3
Klik hier voor woordpakket 4
Klik hier voor woordpakket 5
klik hier voor woordpakket 6
Klik hier voor woordpakket 7
Klik hier voor woordpakket 8
Klik hier voor woordpakket 9
klik hier voor woordpakket 10
 


Gerelateerde afbeeldingTer informatie...

Op maandag en dinsdag staat meester Koen voor de groep. Op de woensdag, donderdag en vrijdag staat juf DaniŽlla voor de groep.
U kunt altijd contact met ons opnemen via de mail.


meester Koen  - koen.kegge@ichthusbos.nl :  maandag en dinsdag 
juf DaniŽlla       - 
daniella.van.zutphen@ichthusbos.nlwoensdag, donderdag en vrijdag.Handige site's om te oefenen:

www.leestrainer.nl
www.meestermichael.nl